Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkoholin myyntikielto ei kauaa Ukrainassa kestänyt – Lvivin kaupunki tuli hetkessä katumapäälle

Kun Venäjä aloitti täysimittaisen sodan Ukrainassa helmikuussa, Ukrainan paikallisviranomaiset alkoivat kieltää kaiken alkoholin myynnin. Toimenpide oli osa sotatilalakia.

The Kyiv Independentin mukaan laki määrättiin valtakunnallisesti, mutta se jätti paikallisviranomaisille oikeuden päättää alkoholin myyntikiellosta. Maaliskuun alkuun mennessä kaikki suuret kaupungit Ukrainassa olivat lopettaneet alkoholijuomien myynnin.

– Juhlimme voiton jälkeen, Lvivin pormestari Andri Sadovyi sanoi maaliskuun alussa kieltoa määrätessään.

Kahdessa viikossa olivat ajatukset kuitenkin Ukrainassa muuttuneet. Maaliskuun 16. päivästä lähtien useat Ukrainan alueet alkoivat sallia oluen myynnin.

The Kyiv Independentin mukaan kieltoja on poistettu etenkin niistä Ukrainan länsiosien kaupungeista, jotka ovat kaukana venäläisjoukoista.

Venäläisten raskaiden hyökkäysten kohteina olleet Kiova ja Harkova sekä Odessa ovat pitäneet rajoitukset voimassa.

Lvivin kaupungissakin sallittiin kaiken alkoholin myynti 19. maaliskuuta, mutta kielto astui uudelleen voimaan vain muutamia tunteja myynnin sallimisilmoituksen jälkeen.

The Kyiv Independent kertoo, että tämän viikon alussa monella Ukrainan läntisellä alueella sallittiin oluen, siiderin ja viinin myynti.