Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kallansiltojen ketjukolarissa olleiden autojen määrä onkin 46 – ajoneuvoista noin 30 sai vakavia vaurioita

Kuopion Kallansilloilla lauantaina tapahtuneessa ketjukolarissa osallisina olleiden ajoneuvojen määrä on täsmentynyt 46:een, kertoo tutkinnanjohtaja Pekka Jäntti Itä-Suomen poliisilaitokselta STT:lle.

– Onnettomuudessa mukana olleista autoista noin 30 sai tosi pahoja vaurioita. Henkilövahingoista meillä ei ole semmoista tietoa, että kukaan olisi pahasti loukkaantunut, Pekka Jäntti sanoo.

Viikonloppuna kerrottiin, että Viitostiellä Kallansiltojen turmassa oli osallisena yhteensä 31 autoa. Onnettomuus tapahtui etelän suuntaan vievillä kaistoilla noin puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa

Poliisilla ei ole vielä kerrottavaa onnettomuuden syistä tai sitä edeltäneistä vaiheista.

– On sen verran laaja juttu ja tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin sunnuntaina STT:lle, että joissakin puhutuksissa onnettomuuspaikalla olleet ovat maininneet näkyvyyden olleen huono. Poliisi ei ole kuitenkaan vielä päässyt kuulustelemaan onnettomuudessa osallisina olleita kuljettajia tai matkustajia.

Kallansilloilla sattui vastaavanlainen, useiden kymmenien autojen ketjukolari liki samaan aikaan vuodesta vuonna 2011. Otkesin mukaan onnettomuudessa oli tuolloin osallisina 63 ajoneuvoa ja siinä loukkaantui kaikkiaan 38 henkilöä. Erään onnettomuudessa osallisena olleen mukaan paikalle oli syntynyt tuulen nostattamana lumipilvi, joka huononsi näkyvyyden nopeasti lähes olemattomaksi.