Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Saarikon johtama ministeriryhmä ei vieläkään päässyt sopuun keinoista, joilla helpotettaisiin kuljetusalan ahdinkoa

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) johtama varautumisen ministeriryhmä ei päässyt tiistaina sopuun keinoista, joilla kuljetusalan ahdinkoa voitaisiin helpottaa. Esillä ovat olleet suorat tuet yrityksille ja polttoaineen jakeluvelvoitteen höllääminen.

Jakeluvelvoite tarkoittaa liikennepolttoaineen jakelijoille säädettyä velvoitetta toimittaa vuosittain kulutukseen vähimmäisosuus uusiutuvia polttoaineita. Velvoitteen tarkoituksena on edistää kestävien uusiutuvien polttoaineiden käyttöä moottoribensiinin, dieselöljyn ja maakaasun korvaamiseksi liikenteessä.

Jo ministeriryhmän viime viikon tapaamisissa kävi ilmi, että muun muassa ympäristöministeriössä oltiin kriittisiä jakeluvelvoitteen väliaikaista hölläämistä kohtaan. Myöskään työ- ja elinkeinoministeriössä ei ollut varauksetonta tukea asialle. Valtiovarainministeriössä taas kannatettaisiin väliaikaista muutosta jakeluvelvoitteeseen.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL hoputtaa hallitusta päätösten tekemiseksi. Etujärjestön mukaan polttoaineiden korkea hinta vaikuttaa yritysten päivittäisen toimintaan ja investointikykyyn. Järjestö ehdottaa jakeluvelvoitteen poistoa tältä vuodelta sekä dieselin polttoaineveron alentamista.