Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden puoluevaltuuskunta keskustelee Nato-linjauksista huhtikuun lopulla

Vihreiden on määrä käydä keskustelu puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta 23.–24. huhtikuuta puoluevaltuuskunnassaan.

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela arvioi, että puolueen nykyinen Nato-kanta antaa puoluejohdolle ja eduskuntaryhmälle tilaa tehdä tarvittavat ratkaisut Suomen turvallisuuden vahvistamiseksi. Hänen mukaansa tämä sisältää myös mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä.

– Oman kantani suhteen olen jo aiemmin todennut, että Nato-jäsenyydestä olisi nähdäkseni hyötyä Suomen turvallisuudelle. On keskeisen tärkeää varmistaa, että polku kohti Natoa on turvallinen, Suomela sanoo tiedotteessa.

Vihreiden nykyiseen poliittiseen ohjelmaan kirjattu Nato-kanta on, että vihreät ei näe Nato-jäsenyyttä ajankohtaisena, mutta turvallisuuspoliittisen tilanteen muuttumista on jatkuvasti seurattava.

Uusi puolueohjelma sisältää Nato-kannan

Kevään mittaan eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta ovat seuranneet tilannetta kuulemalla asiantuntijoita ja käymällä yhteistä keskustelua turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.

Vihreiden puoluehallitus kokoustaa perjantaina 22. huhtikuuta ennen puoluevaltuuskunnan kokousta. Puoluehallitus päättää toukokuun puoluekokoukselle tehtävästä esityksestä uudeksi vihreiden poliittiseksi ohjelmaksi. Ohjelma sisältää esityksen vihreiden tulevasta Nato-kannasta.

Vihreiden puoluekokous on 21.–22. toukokuuta Joensuussa.