Ajokelivaroitus torstaina suppealla alueella ja perjantaina liki koko maassa

Huhtikuun takatalvi pitää tuiskuissa pääosin välipäivän torstaina. Maanteiden ajokelivaroitus on voimassa torstaina melko suppealla alueella, mutta perjantaiksi saadaan taas uusi lumi-, räntä- ja vesimyräkkä, jonka myötä ajokeli muuttuu erittäin huonoksi tai huonoksi lähes koko Suomessa.

Torstaina huonoon liikennesäähän on syytä varautua Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla ja Ahvenanmaalla. Perjantaina saa kaasutella varoen koko maassa paitsi Karjalan maakunnissa ja Kymenlaaksossa.

Kevätkin on kaikesta huolimatta etenemässä. Viikonlopuksi on annettu tulvavaroitus Varsinais-Suomeen, Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.

Alkuviikon lumipyry kasvatti kinokset paikoin poikkeuksellisen korkeiksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Eniten lunta satoi maanantaiaamun ja keskiviikkoaamun välillä Pirkanmaan Juupajoella, missä lumensyvyys kasvoi jopa yli 40 senttiä. Varsinkin maan keskiosassa on nyt ajankohtaan nähden varsin paljon lunta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut