Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosituimpana puolueena jatkava kokoomus otti Ylen kannatuskyselyssä hurjan loikan – hallituspuolueista koheni vain SDP:n kannatus

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen kannatuskyselyssä . Oppositiopuolueen kannatus nousi hurjat 3,5 prosenttiyksikköä ja asettui 26,1 prosenttiin, mikä on puolueen kaikkien aikojen kovin lukema Ylen gallupeissa.

Pitkään Nato-jäsenyyttä kannattanut kokoomus näyttääkin hyötyneen turvallisuuspoliittisen tilanteen muutoksesta, joka on saanut suurimman osan suomalaisista Nato-jäsenyyden kannalle.

Kakkossijalla on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus nousi 0,5 prosenttiyksiköllä ja oli 19 prosenttia. Kolmanneksi suosituin puolue oli perussuomalaiset 13,6 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus sukelsi 2 prosenttiyksikön verran.

SDP oli hallituspuolueista ainoa, jonka kannatus nousi. Kaikkein eniten laskua oli hallituspuolueista keskustalla, jonka kannatus on sulanut edellisen tarkastelujakson jälkeen 1,1 prosenttiyksiköllä 12,3 prosenttiin. Kokoomus näyttääkin vieneen kannatusta muilta porvaripuolueilta.

Muulla hallituskolmikolla lasku oli alle prosenttiyksikön luokkaa. Jos vaalit järjestettäisiin nyt, vihreitä äänestäisi kannatuskyselyn vastaajista 8,9 prosenttia. Vasemmistoliitto puolestaan saisi 8,4 prosentin äänisaaliin ja RKP 4,2 prosenttia.

Kristillisdemokraattien kannatus oli 0,1 prosenttiyksikön laskun jälkeen 3 prosenttia. Liike Nytin kannatus nousi 0,3 prosenttiyksikköä 2,6 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli kaikkiaan 2 740:tä ihmistä maaliskuun alun ja huhtikuun alun välisenä ajanjaksona. Puoluekantansa kertoi yhteensä 2 007 vastaajaa. Kyselyn virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.