Sosiaalinen media on nuorille helppo väylä nuuskaostoihin

Alaikäiset hankkivat nuuskaa yhä useammin sosiaalisen median kanavista. Viimevuotisen Kouluterveyskyselyn mukaan kaikista edellisen kuukauden aikana nuuskaa käyttäneistä noin kolmannes kertoi hankkineensa sitä sosiaalisen median välityksellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaakin vanhempia ja nuorten kanssa työskenteleviä kiinnittämään huomiota siihen, että sosiaalisen median nuuskanvälitysryhmät tarjoavat alaikäisille helpon väylän ostoihin.

Yleisimmin alaikäiset saavat kuitenkin savukkeita, sähkösavukkeita ja nuuskaa kavereiltaan niin, että kaverit joko tarjoavat tai hakevat niitä.

Kouluterveyskyselyn mukaan tupakkatuotteiden käyttö alaikäisillä on kaiken kaikkiaan vähentynyt. Viime vuonna perusopetuksen 8. ja 9. luokkalaisista 36 prosenttia, lukiolaisista 43 prosenttia ja ammattiin opiskelevista 67 prosenttia oli käyttänyt jotain tupakkalain alaista tuotetta ainakin kerran.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut