Venäläislehti uutisoi tuoreeltaan Suomen taulupalautukset: sen mukaan kyseessä on maalauksia, jotka ovat palaamassa näyttelyistä Italiasta ja Japanista

Venäläislehti RBC uutisoi tuoreeltaan, että Suomi palauttaa tullissa takavarikoidut, kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokkaat venäläistaulut ja muut taide-esineet.

RBC kertoo, että EU:ssa tulee 9. huhtikuuta muutoksia pakotteisiin ja tämä mahdollistaa taiteen palautukset.

– On odotettavissa, että taulut palautuvat Venäjän federaatioon ensi viikonloppuna, Venäjän kulttuuriministeriön päällikkö Olga Ljubimova toteaa.

RBC:n mukaan kyseessä on maalauksia, jotka ovat palaamassa näyttelyistä Italiasta ja Japanista.

Tauluja on ollut lainassa useista maailmanlaajuisesti tunnetuista venäläismuseoista, kuten Pietarin Eremitaasista, sekä moskovalaisista Tretjakovin galleriasta ja Pushkinin taidemuseosta.

– Euroopan komission päätös mahdollistaa aiemmin Suomen tullissa säilöön otettujen teosten jatkokuljetukset, Venäjän kulttuuriministeriön päällikkö Ljubimova toteaa.

Suomen tulli ilmoitti alkuviikosta pysäyttäneensä kolme EU:n pakotteiden piiriin kuuluvaa tavaralähetystä Suomen ja Venäjän rajalla.

Lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut