Venäjä ei ole kertonut uponneen Moskva-laivan miehistön kohtalosta mitään – sitten toimittajat löysivät surunvalittelut Koulukaverit-sivustolta

Venäjän viranomaiset eivät ole vahvistaneet yhdenkään kuolleen sotalaiva-Moskvan uppoamisessa perjantain vastaisena yönä Mustallamerellä.

Nyt ukrainalaisen Radio Libertyn toimittajat kertovat löytäneensä todisteet ainakin yhdelle kuolonuhrille. Toimittajat havaitsivat laivalla palvelleen Ivan Vakrushevin vaimon kirjoittaneen asiasta sosiaalisen median Odnoklassniki-palveluun. Odnoklassiki voidaan kääntää "Koulukavereiksi", joka oli Suomessakin aikoinaan hyvin suosittu somepalvelu.

"Sankarimme!!! Hän kuoli suorittaessaan velvollisuuttaan. Hän taisteli viimeiseen hengenvetoonsa aluksen puolesta. Kyynelehdimme ja suremme. Tulet aina olemaan sankari sydämissämme", vaimo Varvara Vakhrusheva kirjoitti sivustolle.

Vakrusheva kertoi journalistien mukaan, että hänen miehensä menehtyi laivan upotessa huhtikuun 14. päivänä.

BBC:n mukaan Vakhrusheva kertoi myös toimittajille, että 27 laivan miehistön jäsentä olisi kadoksissa. Asialle ei ole saatu minkäänlaista virallista vahvistusta,

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut