Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Jyväskylän pienlentokoneen putoamisessa ei ole tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa

Eilen Jyväskylässä pudonneen pienlentokoneen onnettomuuden tutkinnassa ei ole tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Lentäjä kuoli eilen illalla pienlentokoneen pudottua maahan Jyväskylän Tikkakosken lentoaseman alueella. Kyseessä oli siviilikäytössä ollut yksipaikkainen pienkone, jonka kyydissä oli ainoastaan lentäjä.

Tarkempia tietoja siitä, miten onnettomuus tapahtui ja mistä se johtui, ei vielä ole.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) Twitterissä tänään julkaisemasta kuvasta näkee, että lentokone oli pudonnut puiden keskelle metsään.

Keskisuomalaisen ja MTV:n uutisten mukaan onnettomuudessa kuollut oli kokenut lentäjä, joka toimi Keski-Suomen Ilmailijat ry:n puheenjohtajana. Lehtitietojen mukaan kyseessä oli hänen omistamansa, säännöllisesti käytössä oleva lentokone. Onnettomuuden arvellaan tapahtuneen lentäjän laskukierroksella.

Otkes päättää varsinaisesta tutkinnasta tämän vikon aikana

Poliisi ja Otkes ovat jatkaneet onnettomuuden tutkintaa tänään. Otkes kertoi eilen aloittaneensa alustavan tutkinnan tapauksesta.

– Meillä on paikkatutkinta siellä nyt käynnissä, ja teemme poliisin kanssa yhteistyötä, kertoo Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber STT:lle.

Bieberin mukaan päätös Otkesin varsinaisen tutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tehtäneen tämän viikon aikana.

Otkes tekee turvallisuustutkintaa yleisen turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi. Varsinaisesta tutkinnasta päätettäessä otetaan huomioon muun muassa tapahtuman vakavuus ja uusiutumisen todennäköisyys.