Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

AL: SDP:n Ilmari Nurminen kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä

Ilmari Nurminen (sd.) kertoo kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä, kertoi Aamulehti torstaina. Nurminen toimii demarien kansanedustajana sekä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Nurmisen mukaan Suomi on murroskohdassa, jossa maan turvallisuuden perustekijät asettuvat uudelleen.

– Kun olen perehtynyt asiaan ja punninnut jäsenyyden hyötyjä sekä riskejä, olen tullut siihen lopputulokseen, että Nato-jäsenyys takaisi parhaiten suomalaisten turvallisuuden, Nurminen sanoi AL:lle sähköpostitse lähettämässään vastauksessa.

Hänen mukaansa turvallisuusympäristö on sodan seurauksena muuttunut radikaalisti ja on sen takia vaikeammin ennakoitavissa kuin kertaakaan kylmän sodan jälkeen.

– Kun prosessi etenee, on vielä pohdittava jäsenyyden yksityiskohtia, mutta lähtökohtaisesti suhtaudun Suomen Nato-jäsenyyteen myönteisesti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi kaksi viikkoa sitten, että puolueen Nato-linjauksesta päätetään toukokuun alussa järjestettävässä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteisessä kokouksessa. Marin kertoi tuolloin Ylellä, että kertoo oman kantansa ennen sitä.