Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina sanoi jälleen tappaneensa kaksi venäläiskenraalia, Johnsonin mukaan Britannia avaa lähetystönsä Kiovassa ja toimittaa Ukrainalle lisää aseita

Ukrainan armeija väittää tappaneensa kaksi venäläiskenraalia Hersonin alueella maan eteläosassa, kertoo BBC. Tietoa ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan kaksikko kuoli, kun ukrainalaiset tuhosivat venäläisten siirrettävän komentokeskuksen Hersonin lähellä perjantaina. Lisäksi kolmas kenraali haavoittui vakavasti.

Venäläiset valtasivat Hersonin jo viime kuun alussa.

Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan Ukrainassa on kuollut enemmän venäläiskenraaleja kuin missään muussa konfliktissa sitten toisen maailmansodan. Tämä kertoo muun muassa heikoista viestiyhteyksistä, koska korkea-arvoisten upseerien on ollut pakko mennä lähelle rintamaa saadakseen ajantasaista tietoa taisteluista.

Johnson: Britannia avaa suurlähetystöntä Kiovassa

Britannia avaa uudelleen suurlähetystönsä Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Asiasta kertoo Britannian pääministeri Boris Johnson, joka keskusteli lauantaina puhelimitse Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Venäjän aloittaman sodan vuoksi suljettu suurlähetystö avataan uudelleen ensi viikolla.

Johnson vahvisti Britannian toimittavan Ukrainalle lisää sotilaallista apua, mukaan lukien panssariajoneuvoja, lennokkeja ja panssarintorjunta-aseita.

Johnson myös sanoi Britannian auttavan keräämään todisteita sotarikoksista Ukrainassa ja kertoi Britannian uusista pakotteista Venäjän asevoimien edustajia kohtaan.

Zelenskyi sanoi lauantaina lehdistötilaisuudessa, että hän oli "tyytyväinen" Britannian toimittamaan sotilaalliseen apuun ja lisäsi, että hän oli erityisen kiitollinen myös Yhdysvalloista saadusta avusta.

– Haluamme enemmän kuin meille annetaan, mutta olemme tyytyväisiä, Zelenskyi sanoi BBC:n mukaan.

– Sodan aikana emme voi miltään osin kieltäytyä suurimmasta sotilaallisesta avusta, joka tulee Yhdysvalloista ja Britanniasta, Zelenskyi sanoi.