Teräsyhtiö SSAB:n tulos nousi ennätystasolle – sota Ukrainassa on nostanut teräksen hintaa

Teräsyhtiö SSAB:n ensimmäisen vuosineljänneksen tulos nousi ennätystasolle. Yhtiön tammi-maaliskuun liikevoitto ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä nousi noin 810 miljoonaan euroon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli noin 190 miljoonaa. Liikevaihto puolestaan nousi ensimmäisellä neljänneksellä yli kolmeen miljardiin viime vuoden vastaavan ajankohdan 1,9 miljardista eurosta.

Yhtiön mukaan ensimmäistä vuosineljännestä leimasivat erityisesti korkeat teräksen hinnat ja Ukrainan tilanne. Sota on nostanut sekä raaka-aineiden että teräksen hintoja. Yhtiön saamat tilaukset kasvoivat alkuvuonna väliaikaisesti, kun asiakkaat halusivat turvata teräksen saatavuuden. SSAB on myös keskeyttänyt toistaiseksi uudet malmi- ja hiilihankintansa Venäjältä.

Toisen vuosineljänneksen näkymiä leimaa yhtiön mukaan epävarmuus, joka johtuu muun muassa ajoneuvoteollisuuden komponenttipulasta ja logistiikkaketjujen häiriöistä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut