Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | "Venäjä yrittää näyttää Moldovalle mitä tapahtuu, jos se tukee Ukrainaa", Googlen emoyhtiön osavuositulos jäi markkinaodotuksista, kansallisena veteraanipäivänä muistetaan sotiemme veteraaneja

Venäjä pyrkii horjuttamaan lähialuetta sotilastoimillaan Moldovassa Transnistrian separatistialueella, arvioi Venäjän hyökkäyssotaa torjuvan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi CNN:n ja Guardianin mukaan.

Zelenskyin mukaan Venäjä uhkailee Moldovaa ja Transnistrian tapahtumilla pyritään näyttämään Moldovalle miten käy, jos maa tukee naapurimaataan Ukrainaa.

Venäjä-mielisten separatistien alueella Transnistriassa tapahtui maanantaina räjähdysten sarja. Kohteena oli muun muassa Transnistrian "turvallisuusministeriö".

Ukraina syytti tiistaina Venäjää siitä, että se yrittää luoda rauhattomuutta Transnistriassa. Venäjä tukee Transnistrian separatistialuetta ja sillä on alueella myös joukkoja.

Yhdysvaltain varapresidentillä Kamala Harrisilla koronatartunta

Yhdysvaltain varapresidentillä Kamala Harrisilla on todettu koronavirustartunta. Varapresidentti kertoi positiivisesta koronatestituloksestaan tiistaina Twitterissä.

Harrisin mukaan hänellä ei ole ollut oireita, ja hän kertoi jäävänsä eristyksiin sekä seuraavansa Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n ohjeistuksia.

Harris jatkaa työntekoa virka-asunnoltaan käsin. Hän ei ole ollut tuoreeltaan läheisissä tekemisissä presidentti Joe Bidenin kanssa. Harrisin on määrä palata Valkoiseen taloon saatuaan negatiivisen testituloksen. (Lähde: AFP)

Googlen emoyhtiön osavuositulos jäi markkinaodotuksista, osake yli 3 prosentin laskussa

Teknologiayhtiö Googlen emoyhtiö Alphabetin voitto ensimmäisellä vuosineljänneksellä jäi markkinaodotuksista. Yhtiö teki voittoa lähes 16,5 miljardia dollaria, mikä on yli miljardi dollaria vähemmän kuin vuosi sitten.

Yhtiön osake lähti tulosjulkistuksen jälkeen yli kolmen prosentin laskuun.

Alphabetin liikevaihto kasvoi 23 prosenttia yli 68 miljardiin dollariin.

Yhtiön toimitusjohtaja Sundar Pichai sanoi tulostiedotteessa, että alkuvuoden aikana yhtiön hakukone- ja pilvipalveluliiketoiminta oli voimakkaassa kasvussa. Lisäksi yhtiö on jatkanut voimakkaasti investointeja tuotteisiin ja palveluihin. (Lähde: AFP)

Pilvipalvelut vahvistivat jälleen Microsoftin tulosta – koholla kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta

Pilvipalveluiden jatkunut kysyntä on vahvistanut jälleen Microsoftin tulosta, ohjelmistojätti kertoo sijoittajakirjeessään.

Yhtiön tulos oli tammi-maaliskuussa koholla kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta ja oli kasvanut 16,7 miljardiin Yhdysvaltain dollariin.

Microsoftin liikevaihto puolestaan kasvoi 18 prosentilla ollen 49,4 miljardia.

Talouslehti Financial Timesin mukaan Microsoftin Azure-pilvipalvelun kasvu nosti yhtiön liikevaihdon ja tuloksen alkuvuonna markkinaennusteiden yläpuolelle.

Yhtiö on aiemminkin hyötynyt siitä, että työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

Venäjä-riskin runtelema Nokian Renkaat julkaisee osavuosikatsauksensa

Lukuisat suomalaiset suuryritykset julkaisevat tänään osavuosikatsauksensa. Suurin huomio kiinnittyy Nokian Renkaisiin, jota Venäjän hyökkäys Ukrainaan koettelee rankasti yhtiön Pietarin lähellä sijaitsevan tehtaan vuoksi.

Muita osavuosituloksiaan julkaisevia yhtiöitä ovat muun muassa Finnair, Kone, Konecranes, Cargotec, Valmet ja Kemira. Finnairin on määrä kertoa arvionsa, miten lentomatkailu kehittyy koronan helpottaessa.

Pääkäsittely moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamisesta alkaa Lahdessa

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa tänään pääkäsittely moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamisesta.

Cannonballin ja sen alayhdistyksen Squad 32:n lakkauttamista vaativat syyttäjät. Heidän mukaansa Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen. Cannonballin edustajat kiistävät väitteen ja sanovat, ettei ryhmä eroa toiminnaltaan muista moottoripyöräkerhoista.

Kansallisena veteraanipäivänä muistetaan sotiemme veteraaneja

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää Suomen sotaveteraanien kunniaksi.

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään tänä vuonna Lappeenrannan urheilutalolla. Juhlaan on kutsuttu sotaveteraaneja, veteraaniyhdistysten edustajia, Lappeenrannan kaupungin edustajia sekä Suomen valtiojohtoa. Yle televisioi tilaisuuden.

Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 asti.

Huhtikuun 27. päivä on vuonna 1945 päättyneen Lapin sodan päättymispäivä.

Manchester City ja Real Madrid järjestivät seitsemän maalin ilotulituksen

Manchester City ja Real Madrid järjestivät jalkapallon miesten Mestarien liigan välieräavauksessa raivoisan maalijuhlan, joka päättyi kotijoukkue Cityn 4–3-voittoon. Joukkueet kohtaavat otteluparin toisessa osassa Madridissa 4. toukokuuta.

City oli Realia pelillisesti edellä ison osan ottelusta, mutta madridilaiset iskivät tehokkaasti maalinsa ja pitivät jatkomahdollisuutensa realistisina. Kotijoukkue kävi ottelussa 2–0-, 3–1- ja 4–2-johdossa, mutta sai tyytyä yhden maalin voittoon.

Karim Benzema teki Realille kaksi maalia. Cityn maaleista vastasivat Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden ja Bernardo Silva.

Mestarien liigan välierissä pelataan keskiviikkona ottelu Liverpool–Villarreal.

Teräväinen ja Aho maalinteossa – Carolina otti 4-3-vierasvoiton New York Rangersista

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti 4–3-vierasvoiton New York Rangersista.

Vierasjoukkueen kolmannen maalin teki suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen ja voittomaalin täräytti pian päätöserän alettua joukkuetoveri Sebastian Aho.

Carolinan viikonloppuna loukkaantuneen suomalaisveskari Antti Raannan sijaan maalilla hääräsi koko ottelun ajan Pjotr Kotshetkov. Venäläisvahti torjui 34 laukauksesta 31.

Bostonissa suomalaishyökkääjä Erik Haula avasi kotijoukkueen maalitilin, kun Bruins otti 4–2-voiton Florida Panthersista.