Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Hallitus aikoo tukea Ukrainaa takavarikoiduilla bitcoineilla

Hallitus aikoo Helsingin Sanomien tietojen mukaan tukea Ukrainaa Tullin takavarikoimilla bitcoineilla. Kyse on mahdollisesti erittäin suuresta lisäavusta Ukrainalle.

Takavarikoitujen bitcoinien arvo on nykykurssilla noin 73 miljoonaa euroa. HS kertoo, että Ukrainalle lahjoitettavan summan koko on auki, mutta poliittinen linjaus bitcoinien käyttämisestä on tehty.

– Hallitus lahjoittaa Tullin takavarikoimien bitcoinien myynnin tuloutuksen ansiosta kymmeniä miljoonia Ukrainan auttamiseen, valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä.

Saarikko kirjoittaa päätöksen olleen historiallinen. Ratkaisua hän luonnehtii oikeudentuntoiseksi.

Helmikuussa Suomi päätti 14 miljoonan euron lisätuesta Ukrainalle sisältäen humanitaarista apua sekä kehitysyhteistyövaroja. Jos bitcoineista saatu summa menisi kokonaisuudessaan Ukrainalle, se olisi noin kuusinkertainen verrattuna helmikuussa annettuun tukeen.

Raha-apu Ukrainaan kulkee lisäbudjetin kautta. Hallituksen on määrä päättää asiasta virallisesti seuraavien viikkojen aikana. Lisäbudjetti on parhaillaan valtiovarainministeriön käsittelyssä, ja se annetaan eduskunnalle toukokuun loppupuolella.