Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Britannia lähettää tuhansia sotilaita sotaharjoituksiin Itä-Eurooppaan, panssariajoneuvoja myös Suomeen

Britannia aikoo lähettää noin 8 000 sotilasta sotaharjoituksiin eri puolille Itä-Eurooppaa. Harjoituksien suunnittelu aloitettiin jo ennen kuin Venäjä runsas kaksi kuukautta sitten hyökkäsi Ukrainaan, mutta niitä laajennettiin sen jälkeen, kertoo maan puolustusministeriö.

Sotilaiden lisäksi Britannia aikoo lähettää harjoituksiin parisataa panssariajoneuvoa, tykistöä, helikoptereita ja miehittämättömiä ilma-aluksia. Panssariajoneuvoja on tulossa myös Suomeen.

– Euroopan turvallisuus ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Nämä tulevat olemaan yhdet suurimmista sotaharjoituksista sitten Kylmän sodan, luonnehti puolustusministeri Ben Wallace.

Britannia on jo lähettänyt ohjuksia Ukrainaan ja on ilmoittanut olevansa valmis lähettämään tankkeja ja lentokoneita kumppanimaiden, kuten Puolan, välityksellä.

Ulkoministeri Liz Truss sanoi keskiviikkona, että koko Ukraina, mukaan lukien Krimin niemimaa, jonka Venäjä liitti itseensä vuonna 2014, on vapautettava.