Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Nato ilmoitti käännyttäneensä useita Venäjän hävittäjiä Itämeren alueella viime päivinä

Puolustusliitto Naton ilmaesikunnan (Allied Air Command) päällikkö, kenraalimajuri Jörg Lebert kertoi maanantaina, että Naton hävittäjät ovat viime viikon tiistain jälkeen käännyttäneet useita Venäjän hävittäjiä Itämeren ja Mustanmeren alueilla.

"Kaikki kohtaamiset ovat hoituneet turvallisesti ja rutiininomaisesti", Nato tiedotti.

Naton mukaan tutkat ovat havainneet useita sotilaslentokoneita. Itämerellä ovat ilmatilaa olleet turvaamassa Puolan, Tanskan, Ranskan ja Espanjan ilmavoimien hävittäjät.

– Viime päivien tapahtumat todistavat Naton valmiuden ja kyvyn puolustaa jäsenmaidensa ilmatilaa 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä, sanoi Lebert.

Venäläiset hävittäjät lentävät signaalilähettimet sammutettuina eivätkä kommunikoi siviililentokenttien lennonjohtajien kanssa, mikä tekee niistä turvallisuusriskin siviili-ilmailulle.

Lebertin mukaan Venäjän hävittäjillä ei ole ollut "vihamielisiä aikeita", mikä tarkoittanee, että kenraalimajurin mielestä lennoilla vain testattiin Naton ilmavalvonnan valppautta.