Valko-Venäjälle siepatun oppositioaktivistin naisystävä Sofija Sapega sai kuuden vuoden vankeustuomion

Valko-Venäjän sieppaaman oppositioaktivisti Raman Pratasevitshin naisystävä Sofija Sapega on tuomittu kuuden vuoden vankeuteen, kertoi ihmisoikeusjärjestö Vjasna perjantaina.

Sapega siepattiin Valko-Venäjälle yhdessä Pratasevitshin kanssa pian vuosi sitten, kun heidän Ryanair-lentonsa Kreikasta Liettuaan pakotettiin laskeutumaan. 24-vuotias Sapega on Venäjän kansalainen. Häntä syytettiin muun muassa "vihan lietsonnasta" ja väkivallasta tai uhkailusta poliisia kohtaan. Oikeudenkäynti järjestettiin salaisena.

27-vuotias Pratasevitsh on edelleen kotiarestissa odottamassa oikeudenkäyntiä. Hän oli paennut Valko-Venäjältä vuonna 2019 ja osallistui ulkomailta opposition mielenosoitusten järjestämiseen vuoden 2020 vilpillisiä presidentinvaaleja vastaan.

Jouduttuaan Valko-Venäjän sieppaamiksi sekä Pratasevitsh että Sapega esiintyivät videolla tunnustamassa tekojaan. Opposition mukaan videot nauhoitettiin pakotettuna.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut