Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Venäjän armeija joutuu käyttämään vanhentunutta kalustoa, kertoo Britannian sotilastiedustelu

Venäjän asevoimat joutuu käyttämään Ukrainassa vanhentunutta kalustoa, joka ei ole luotettavaa, kertoo Britannian sotilastiedustelu päivittäisraportissaan Twitterissä.

Venäjän täsmäaseiden varastot ovat niin ikään ehtymässä, koska sota on kestänyt paljon pitempään kuin Venäjä odotti. Venäjä ei kykene nykyisellään tekemään suuressa määrin täsmäiskuja, vaan pommittaa Ukrainaa summittaisesti piittaamatta juurikaan siviiliuhreista, sotilastiedustelu kirjoittaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puolestaan vakuutti, ettei Ukraina anna Venäjän omia voittoa natsi-Saksasta omiin tarkoituksiinsa.

– Tänään vietämme voitonpäivää. Olemme ylpeitä esi-isistämme, jotka yhdessä muiden kansakuntien kanssa Hitlerin vastaisessa liittoumassa löivät natsismin. Emme anna kenenkään omia tätä voittoa, Zelenskyi vakuutti.

Zelenskyi luetteli myös koko joukon ukrainalaisia kaupunkeja, jotka ovat nyt venäläisten hallussa. Zelenskyi muistutti, että ukrainalaiset häätivät aikoinaan natsit näistä kaupungeista.

– Näiden kaupunkien nimet inspiroivat meitä tänään. Ne vahvistavat uskoamme siihen, että tulemme ajamaan miehittäjät mailtamme. Me voitimme silloin ja me voitamme nyt, Zelesnkyi jatkoi.

Pentagonin mukaan ukrainalaisia kuljetettu vastoin heidän tahtoaan Venäjälle

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Ukrainassa on näkynyt viitteitä siitä, että ukrainalaisia olisi pakkokuljetettu Venäjälle. Asiasta kertoi Pentagonin tiedottaja John Kirby.

Kirby ei kertonut toimittajille, kuinka monista mahdollisista ukrainalaisleireistä puhutaan. Kirbyn mukaan on kuitenkin näyttöä siitä, että ukrainalaisia oltaisiin kuljetettu vastoin heidän tahtoaan Venäjälle.