Ukrainalaiset jatkavat venäläisten pystyttämien siltojen tuhoamista – katso kuvat valtavasta tuhosta

Venäläisten viimeisen viikon aikana pystyttämät ponttonisillat Ukrainan itäosissa ovat kokeneet kovia. Ukrainalaiset ovat rintamalta tihkuvien tietojen mukaan tuhonneet suurimman osan silloista heti pystytyksen jälkeen. Jokien halkoma maasto on osoittautunut venäläisille erittäin hankalaksi kuljettavaksi.

Siltoja on tuhottu edellisen puolentoista vuorokauden aikana ainakin kaksi.

CNN:n julkaisemat ja vahvistamat, viestipalvelu Telegramissa alun perin levitetyt kuvat ja videot näyttävät alueelle syntyneen valtavan tuhon. Sekä sillat että niiden läheisyyteen ryhmittynyt sotilaskalusto on tuhottu käyttökelvottomaan kuntoon. Kuvat ja videot on kuvattu ilmeisesti drooneilla. Alueelta on lisäksi olemassa satelliittikuvaa.

Sillat ja kalusto on ilmeisesti tuhottu tykistökeskityksillä. Kuvissa näkyy, kuinka ensimmäisen tuhotun sillan viereen on lähdetty rakentamaan toista samanlaista. Sekin on tuhottu nopeasti.

Luhanskin alueella puolustustoimia johtava Serhiy Hayday kertoo CNN:n mukaan venäläisten yhä yrittävän siltojen rakentamista. Haydayn mukaan ukrainalaiset ovat onnistuneet tuhoamaan näitä rakennelmia jatkuvasti.

Ukrainan puolustusministeriö on jakanut Twitterissä kuvia samasta paikasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut