Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusministeriön ja Finavian verkkosivujen toiminnassa havaittiin ongelmia lauantaina – syytä selvitetään

Puolustusministeriö selvittää alkuviikolla, mikä hidasti sen verkkosivujen toimintaa lauantai-iltana. Myös lentoasemayhtiö Finavian verkkosivujen toiminnassa oli lauantaina iltapäivällä häiriöitä, kerrotaan Finavian viestinnästä.

Puolustusministeriön viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri sanoo, että verkkosivuille saattoi päästä toisella liittymällä nopeammin kuin jollain toisella.

– Verkkosivut eivät kaatuneet missään vaiheessa. Niissä havaittiin hitautta ja sivuilla oli paljon liikennettä. Nyt selvitämme palveluntuottajan kanssa, minkä tyyppistä liikennettä sivuilla oli ja mistä, Vakkuri sanoo STT:lle.

Häiriöitä ja hitautta sivujen toiminnassa oli noin 1,5 tunnin ajan lauantai-iltana. Tilanne normalisoitui iltakahdeksan jälkeen.

Verkkosivujen ongelmien selvittäminen vaatii lokitietojen katsomista. Vakkurin mukaan verkkosivujen lauantai-illan häiriöiden syynä on normaalia suurempi kuormitus. Tavanomainen käyttäjien vierailu sivuilla ei aiheuta häiriöitä.

Elina Suominen Finavian viestinnästä kertoi, että verkkosivujen avautumisessa oli lauantaina iltapäivällä hetkittäisiä ongelmia noin puolen tunnin ajan.

– Verkkosivuilla oli poikkeuksellisen paljon liikennettä. Kysymys on matkustajille suunnatusta verkkosivusta, Suominen sanoi STT:lle.

Syytä verkkosivujen häiriöön selvitetään.