Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn IS:n presidenttigallupin ykkönen, Mika Aaltola mustana hevosena korkealla

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) on Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä ykkösenä. Vastaajilta kysyttiin, keitä eri puolueiden mahdollisista ehdokkaista he voisivat kuvitella äänestävänsä vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

49 prosenttia vastaajista ilmoitti Rehnin. Vastaajilla oli mahdollisuus valita useita eri ehdokkaita.

Toiseksi suosituin 45 prosentilla oli kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa toiseksi jäänyt ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Kyselyn yllättävin nimi oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 32 prosentin osuudella. Haaviston ja Aaltolan väliin kiilasivat pääministeri Sanna Marin (sd.) 35 prosentilla ja entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) 34 prosentin osuudella.

Aaltola: Vetää nöyräksi

Kyselyn yllätysnimi Mika Aaltola kommentoi tulosta tuoreeltaan tviitissään.

– Vetää nöyräksi gallupit. Rehellistä skenaarioiden rakentamista, selkeää analyysiä ja kokemusta arvostetaan. Venäjä-näkemykseni tiedetään, joten eiköhän myös disinformaatiota ala satamaan, koska idänsuhteen suhmurointi on minulle terveen politiikan vastakohta, hän kirjoitti.

Aiemmin mustan hevosen osaa on tyrkytetty presidenttikyselyissä Suomen Yhdysvaltojen suurlähettiläälle Mikko Hautalalle, joka sai nyt 13 prosentin kannatusosuuden.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 1 295 ihmistä ja kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin 23.–24. huhtikuuta.