Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeusministeriö ryhtyy tutkimaan viranomaisten toimia Texasin ampumistapauksessa – Bidenit vierailemassa kouluampumisen näyttämöksi joutuneessa kaupungissa

Yhdysvaltain oikeusministeriö ryhtyy tutkimaan viranomaisten toimia Texasin kouluampumisessa, yhdysvaltalaismediat CNN ja ABC News kertovat. Uvalden tiistaisessa kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa.

Texasin viranomaiset ovat olleet voimakkaan tarkastelun kohteena siitä, miten poliisit vastasivat ampumavälikohtaukseen.

Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Steven McCraw myönsi perjantaina, että poliisit tekivät virheen, kun eivät menneet heti sisään luokkaan, jonne Uvalden kouluampuja oli linnoittautunut.

Bidenit ovat tavanneet uhrien perheenjäseniä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja hänen vaimonsa Jill Biden ovat sunnuntaina vierailleet kouluampumisen järkyttämässä texasilaiskaupungissa.

Uvaldessa Bidenit ovat vierailleet koululla olevalla muistomerkillä, osallistuneet messuun sekä tavanneet uhrien perheenjäseniä ja ensiaputyöntekijöitä.

Joe Biden on ampumisen jälkeen vaatinut toimia tulevien verilöylyjen estämiseksi Yhdysvalloissa, jossa yritykset aselakien tiukentamiseksi ovat toistuvasti epäonnistuneet.

– Emme voi tehdä tragedioista laittomia, mutta voimme tehdä Amerikasta turvallisemman. Voimme viimein tehdä mitä meidän täytyy tehdä meidän ja lapsiemme henkien suojelemiseksi, Biden sanoi lauantaina Delawaren yliopistolla pitämässään puheessa.

Trump syyttää demokraatteja tapauksen politisoinnista

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump puolestaan on puolustanut aseenkanto-oikeutta tiistaisen kouluampumisen jälkeen.

Aselobbausjärjestö NRA:n konferenssissa perjantaina paikallista aikaa puhunut Trump sanoi, että aseet eivät ole syynä joukkoampumisille. Syiksi Trump mainitsi sen sijaan mielenterveysongelmat, koulujen kurinpitotoimien riittämättömyyden ja perinteisten perhearvojen rappeutumisen.

Republikaani Trump on syyttänyt Uvalden kouluampumisen politisoinnista demokraatteja. Yhdysvalloissa demokraatit ovat pitkään esittäneet kiristyksiä aselakeihin.

---

Lähteenä myös AFP.