Puolella palveluyrityksistä vaikeuksia rekrytoida työvoimaa

Osaavan työvoiman rekrytointi on vaikeaa joka toiselle palveluyritykselle, selviää palvelualojen osaajabarometristä. Sen mukaan rekrytointivaikeudet ovat yleisiä etenkin kasvavissa yrityksissä.

Suurimmat syyt vaikeuksille ovat, ettei työnhakijoita ole tai ettei hakijoiden osaaminen vastaa yritysten tarpeita. Vaikeinta on löytää osaajia majoitus- ja ravitsemistoimintaan, erilaisiin asiantuntijatöihin ammatillisissa, tieteellisissä ja teknisissä palveluissa, hallinto- ja tukipalveluihin sekä vähittäiskauppaan.

Työvoimapulan ratkaisu vaatii työperäistä maahanmuuttoa

Barometrin ovat teettäneet Palvelualojen työnantajat Palta, Kaupan liitto, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa sekä Finanssiala, joiden edustamat toimialat työllistävät yhteensä noin 1,3 miljoonaa ihmistä. Liittojen mukaan kasvavaa työvoimapulaa ei pystytä ratkaisemaan ilman työperäistä maahanmuuttoa.

Barometriin vastanneista yrityksistä yli kolmannes kertoo ulkomaisen työvoiman osuuden kasvavan seuraavien parin kolmen vuoden aikana.

Innolinkin toteuttamaan osaajabarometriin vastasi johtajia 1 120 palveluyrityksestä. Aineisto kerättiin sähköpostikyselyn ja puhelinhaastatteluiden yhdistelmänä helmi-huhtikuussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut