Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Viinilasi kädessä kiekkojuhlassa, luotiliiveissä Ukrainassa, tyyli-ikonina nahkatakissa – nämä Sanna Marinin kuvat eivät ole jättäneet kylmäksi

Pääministeri Sanna Marin on päätynyt pääministerikaudellaan kuviin niin virallisissa kuin vähemmän virallisissa yhteyksissä. Osa kuvista on saanut jopa ikonista leimaa.

Pääministerin tyyli ja välillä vapaamuotoinen esiintyminenkin ovat keränneet huomiota aina kansainvälistä mediaa myöten.

Sunnuntaisessa jääkiekon MM-finaalissa Marin päätyi kuviin niin Leijonia viinilasi fiilistellen kuin poliitikkoporukassa revityissä farkuissa hymyillen.

Vakavampi Marin nähtiin kuvissa helatorstaina, kun pääministeri vieraili Ukrainassa. Luotiliiveihin puetun järkyttyneen oloisen Marinin kuva keräsi laajasti huomiota kotimaassa ja maailmalla.

Huhtikuussa Marinista tuli yhdenlainen muoti-ikoni, kun hän vieraili Ruotsissa nahkatakki päällään. Klarnan ostodatan perusteella Marinin vierailun jälkeen nahkatakkien myyntiin tuli Suomessa selkeä piikki.

Syksyllä 2021 Marin julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän esitteli suomalaista Pihka Collectionin reppua. Silloin julkisuudessa kyseltiin, onko oikein, että pääministeri nostaa esille yksittäisen yrityksen tuotteen.

Syksyllä 2020 Marinin kuva Trendi-lehdessä synnytti puhetta puolesta ja vastaan. Pääministerin kaulassa nähtiin Kalevala-koru, mutta some-kansan kiinnostus ja kiukkukin kohdistuivat lähinnä avonaiseen kaula-aukkoon.

Vuonna 2020 Marin sai paljon huomiota myös muotiraamattuna pidetyssä Voguessa. Isossa jutussa käytiin läpi esimerkiksi sitä, miten nuori pääministeri luotsaa Suomen koronakriisin läpi. Oman huomionsa sai samassa yhteydessä huippuvalokuvaaja Anton Corbijnin kuvat, joissa Marin poseerasi muun muassa tamperelaisen Uhana Designin suunnittelemassa neulemekossa.

Viime vuonna iloittiin puolestaan siitä, että Marin pääsi amerikkalaisen huippujulkaisun Timen kanteen, kun lehti listasi sata vaikutusvaltaisinta tulevaisuuden nimeä.