Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Pääministeri Marin osallistuu Washingtonissa Bilderberg-ryhmän kokoukseen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) matkusti keskiviikkona Washingtoniin, jossa hän osallistuu torstaista lauantaihin kestävään Bilderberg-ryhmän tapaamiseen.

Kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Bilderberg-tapaamisia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien.

Pääministeri kertoi matkastaan Instagramissa ja sanoi olevansa Washingtonissa loppuviikon, mutta ei tuolloin vielä paljastanut tarkempaa tietoa matkan syystä. Valtioneuvoston viestintä tiedotti pääministerin osallistumisesta Bilderberg-tapaamiseen myöhemmin keskiviikkona.

Helsingin Sanomille Marin sanoi, ettei tapaa Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia vierailunsa aikana.

Bilderberg-ryhmän keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, vaan ne pyritään pitämään luottamuksellisina. Suomesta ryhmän kokouksiin ovat takavuosina osallistuneet muun muassa Alexander Stubb (kok.), Paavo Lipponen (sd.), Jutta Urpilainen (sd.) Olli Rehn, Matti Apunen, Jorma Ollila ja Aatos Erkko.

Myöhään tiistai-iltana Instagramissa julkaistulla videolla Marin kertoi palanneensa illalla Brysselistä Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja lähteneensä lenkille vesisateeseen, koska istuu tänään keskiviikkona jälleen puoli vuorokautta lentokoneessa.

– Olen lähdössä Washingtoniin ja olen siellä sitten loppuviikon, hän kertoi videolla.

– Ihan hyvä vähän saada liikettä, niin ettei ole pelkkää istumista tämä elämä, hän jatkoi iltalenkiltä julkaisemaansa päivitystä.

Keskiviikkoiltapäivänä Marin teki uuden postauksen, jossa hän kertoi lähteneensä matkalleen kohti Washingtonia.

Nato kertoi eilen, että puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg on työvierailulla Washingtonissa tiistaista perjantaihin. Stoltenbergin ohjelmassa ovat muun muassa tapaamiset Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin ja puolustusministeri Lloyd Austinin kanssa.

Niinistö Washingtonissa pari viikkoa sitten

Presidentti Sauli Niinistö teki työvierailun Yhdysvaltoihin viimeksi pari viikkoa sitten. Hän tapasi Washingtonissa Bidenin yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa 19. toukokuuta.

Edellisen kerran Niinistö tapasi Bidenin Washingtonissa 4. maaliskuuta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vieraili Washingtonissa viime viikolla. Haavisto tapasi muun muassa Blinkenin. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kävi Yhdysvalloissa maaliskuussa.