Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ministeri Lindén pitää vakavana Superin ilmoitusta irtisanoutumisten kohdistumisesta kotihoitoon

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) pitää vakavana tietoa, että perushoitajaliitto Super on ilmoittanut mahdollisten joukkoirtisanoutumisen kohdistuvan kotihoitoon. Lindén vaatii Twitterissä, että hoitajaliittojen ja kuntatyönantajien välinen työmarkkinasolmu on saatava nopeasti ratkaistuksi.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola on vahvistanut mahdollisten joukkoirtisanoutumisten kohdistuvan kotihoitoon, kertoo Helsingin Sanomat. Hän perustelee asiaa muun muassa sillä, että kotihoidossa työskentelee paljon liiton jäseniä.

Myös toinen hoitajajärjestö Tehy uhkaa joukkoirtisanoutumisilla. Hoitajajärjestöjen joukkoirtisanoutumiset tapahtuisivat aikaisintaan syksyllä.

Hoitajajärjestöt vaativat tuntuvaa palkkaohjelmaa normaalien sopimuskorotusten päälle. Järjestöt perustelevat asiaa muun muassa sillä, että alan työvoimapula ei ratkea muulla kuin ansioiden tuntuvalla korottamisella.