Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Turun puukottajan syytetään purreen ja potkaisseen vartijaa vankilassa – asiassa ei ole annettu kirjallista vastausta, josta selviäisi, miten syytetty vastaa syytteeseen

Syyttäjä vaatii Turun puukottajalle vankeusrangaistusta vankilan vartijoihin kohdistuneesta väkivallasta. Syytteen mukaan Abderrahman Bouanane puri lokakuussa 2020 yhtä vartijaa sormeen tämän ollessa suorittamassa lääkinnällistä toimenpidettä. Puremisesta aiheutui syyttäjän mukaan vertavuotava haava.

Tämän lisäksi Bouananen syytetään potkaisseen toista vartijaa alaruumiiseen. Tilanteessa vartija oli ollut kuljettamassa häntä ulkoilusta takaisin selliin.

– Bouanane on käyttänyt virkamieheen kohdistuvaa väkivaltaa pakottaakseen virkamiehen jättämään tekemättä virkatoimen tai muuten käyttänyt väkivaltaa sitä suorittavaa virkamiestä vastaan virkatoimen johdosta, syytteessä sanotaan.

Kahden virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen lisäksi Bouananea syytetään myös lievemmästä virkamiehen vastustamisesta. Siinä kyse on hyökkäävän eleen tekemisestä vartijaa kohti.

Asiassa ei ole annettu kirjallista ennakkovastausta, josta kävisi ilmi, myöntääkö vai kiistääkö syytetty syytteen.

Istuu elinkautista

Bouanane on tuomittu Turun terrori-iskusta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän puukotti Turun keskustassa kesällä 2017 kymmentä ihmistä, joista kaksi kuoli. Bouanane tuomittiin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion mukaan teot olivat harkittuja ja ajatus jonkinlaisesta ääri-islamin toimintatapoja myötäilevästä teosta oli itänyt Bouananessa jo pidemmän aikaa.

Hänen puhelimestaan löytyi suuri määrä väkivaltaista ja raakaa Isis-materiaalia, jota hän oli kertomansa mukaan katsellut kuukausia.

Bouanane valitti Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomiosta, mutta perui valituksensa. Puolustuksen mukaan syy valituksen peruuttamiselle on, ettei Bouanane halua olla asian kanssa enää missään tekemisissä.