Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa 6 850 sai opiskelupaikan

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa opiskelupaikan sai 6 850 hakijaa, kertoo Opetushallitus.

Ensimmäisessä yhteishaussa haettavina olivat vieraskieliset koulutukset ja Taideyliopiston koulutukset. Hakijoita oli yhteensä yli 32 600.

Hakijoita ensimmäisessä yhteishaussa oli nyt noin 10 000 enemmän kuin viime vuonna ja aloituspaikkoja oli 300 enemmän. Opiskelupaikan sai 800 opiskelijaa enemmän kuin vuosi sitten.

Opiskelupaikan saaneista 61 prosenttia hyväksyttiin ammattikorkeakouluun ja loput 39 prosenttia yliopistoon. Vaikeinta oli päästä opiskelemaan taiteisiin ja kulttuurialoille sekä terveys- ja hyvinvointialoille. Helpoimmin opiskelupaikan sai humanistisilta aloilta.

Hyväksytyistä 33 prosenttia on Suomen kansalaisia. Seuraavaksi eniten hyväksytyissä oli Bangladeshin ja Nigerian kansalaisia. Kaikkiaan 57 prosenttia hyväksytyistä tulee EU/ETA-alueen ulkopuolelta, Opetushallitus kertoo.

Toisessa yhteishaussa yli 22 500 sai paikan todistuksen perusteella

Kevään toisessa yhteishaussa haettiin korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Suoraan todistuksen perusteella hyväksyttiin runsaat 22 500 opiskelijaa, joista yli 80 prosenttia oli ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevia.

Ammattikorkeakoulusta opiskelupaikan sai reilut 11  600 ja yliopistosta noin 10 900 hakijaa.

Kaikkiaan kevään toisessa yhteishaussa aloituspaikkoja on noin 43 100, joista todistusvalinnalla täytetään reilu puolet. Lisäksi tarjolla on noin 9 900 aloituspaikkaa yliopistojen maisterikoulutuksissa ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa.

Suurin osa kevään toisen yhteishaun todistusvalinnan aloituspaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Kaikista korkeakoulujen aloituspaikoista ensikertalaisille on varattu noin 68 prosenttia.

Korkeakoulut järjestävät valintakokeita toisessa yhteyshaussa kesäkuun puoleenväliin asti. Kaikki toisen yhteishaun tulokset julkaistaan heinäkuussa.