YK vaatii Libanonilta turvatakuita rauhanturvaajilleen

Yhdistyneiden kansakuntien Libanonin edustusto vaati eilen, että maan armeija takaisi YK:n rauhanturvaajien turvallisuuden.

YK-joukkojen tiedottajan mukaan partio kohtasi lauantaina siviilipukuisia miehiä, jotka uhkasivat sotilaita ja yrittivät ottaa heiltä aseet. Tämän vuoksi tiedottaja vaatii lausunnossaan Libanonin asevoimia takaamaan YK-joukkojen turvallisuuden ja liikkumisvapauden.

– Unifil-rauhanturvaajiin kohdistuvat hyökkäykset, uhkailut ja pelotteleminen ovat vakava huolenaihe, tiedottaja Andrea Tenenti sanoi lausunnossaan.

Libanonin viranomaiset eivät ole kommentoineet lauantaista välikohtausta.

YK:n johtaman Unifil-operaation joukot Libanonissa ovat pitkään olleet sijoitettuina maan eteläosaan, jossa shiialiike Hizbollahilla on vahva asema.

Puolustusvoimien verkkosivuilla kerrotaan, että Unifil-operaation keskeisimmät tehtävät ovat sinisen linjan valvonta, Libanonin asevoimien tukeminen ja Libanonin väestön avustaminen.

Suomi osallistuu Unifil-operaatioon noin 200 rauhanturvaajalla. Unifil-joukot koostuvat pääosin eurooppalaisista, ja joukkojen kokonaisvahvuus on noin 10 000 rauhanturvaajaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut