BBC: Mariupolin pormestari kertoo kaupungin kurjista olosuhteista – "Kesästä tulee kauhea"

Ukrainan Mariupolin satamakaupungin pormestarin Vadym Boitshenkon mukaan kaupungissa on jumissa tällä hetkellä yli 100 000 ihmistä. He ovat vailla perustarpeita kuten ruokaa, puhdasta vettä, sähköä tai lääkkeitä.

– Sairaaloita on vaurioitettu ja lääkäreitä tapettu. Ihmiset eivät asu vaan selviytyvät siellä, kamppaillen ruuasta, hän sanoo BBC:lle.

Venäjän asevoimat ottivat Mariupolin haltuunsa toukokuussa. Boitshenkon mukaan monien surmattujen ruumiit makaavat yhä kaupungin pommitetuissa rakennuksissa.

– Venäläiset eivät ole siirtäneet tappamiensa ruumiita. Monet ruumiit ovat yhä raunioiden alla. Lääkärien mukaan tästä kesästä tulee Mariupolissa kauhea.

Ison-Britannian ulkoministeriön mukaan Mariupolia uhkaa kolera-taudin puhkeaminen.

Boitshenko kuvailee kaupungin tilannetta katastrofaaliseksi. Hän kutsuu kansainvälisiä järjestöjä auttamaan "vihreiden käytävien" avaamisessa kansalaisten evakuoimiseksi.

– Meillä ei ole sairaaloita eikä lääkäreitä. Venäläiset varastavat sairaaloista tarvikkeita, jotka eivät vahingoittuneet taisteluissa, ja vievät niitä Donetskiin.

– Ihmiset odottavat päiviä jonossa vettä ja kamppailevat ruuasta. Venäjän joukot pakottivat ihmisiä siivoamaan vastineeksi vedestä. Kaupunki on suljettu. Kukaan ei pääse sisään eikä ulos.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut