Maailmankuulu K-popjätti BTS jää tauolle – "Ei tilaa kypsyä"

Eteläkorealainen K-popjätti BTS-yhtye on ilmoittanut jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Yhtyeen jäsenet aikovat tauon aikana toteuttaa sooloprojekteja.

Seitsenhenkinen bändi kertoi päätöksestään päivällisellä, joka on osa yhtyeen vuosipäiväjuhlintaa. Taukoa käsittelevä video julkaistiin Youtubessa, ja jäsenet puhuvat sillä koreaa. Video on tekstitetty englanniksi.

Bändin jäsen RM sanoi videolla, että viimeisempien singlejulkaisujen jälkeen hän ei ole enää tiennyt, millainen yhtye on ja lisäsi että jäsenet ovat uupuneita.

– Olen aina ajatellut, että BTS on erilainen kuin muut yhtyeet, hän sanoi.

– K-popin ja koko idolijärjestelmän ongelma on, että ne eivät anna tilaa kypsyä.

RM:n lisäksi BTS:ään kuuluvat Jungkook, Jin, Jimin, Suga, J-Hope ja V. He ovat kaikki alle 30-vuotiaita.

Lyhenne K-pop viittaa eteläkorealaiseen popmusiikkiin.

Valkoisessa talossa vastustamassa aasialaisiin kohdistuvaa rasismia

BTS päätyi jokin aika sitten uutisotsikoihin, sillä yhtye vieraili Yhdysvaltain Valkoisessa talossa viedäkseen presidentti Joe Bidenille aasialaisiin kohdistuvaa rasismia vastustavan viestin. Aasialaisiin ja aasialaistaustaisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt Yhdysvalloissa koronapandemian myötä.

Vuonna 2013 debytoinut BTS on ensimmäinen eteläkorealaisyhtye, joka myi kultaa Yhdysvalloissa. Se on myös ollut kahdesti Grammy-ehdokkaana.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan BTS nimettiin helmikuussa toista kertaa peräkkäin edellisvuoden myydyimmäksi artistiksi. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Dynamite ja Butter.

BTS on tuottanut Etelä-Korean taloudelle miljardeja Yhdysvaltain dollareita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut