Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Juhannuksen menoliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti ja sujuvasti – ruuhkahuippu todennäköisesti saavutettu

Juhannuksen menoliikenteen ruuhkahuippu on saavutettu, arvioitiin Fintrafficin tieliikennekeskuksesta viiden jälkeen illalla. Liikennevirran ei uskota enää kasvavan illan aikana vaan pikku hiljaa vähentyvän.

Aiemmin päivällä tieliikenne oli jonoutunut esimerkiksi valtatiellä 9 Alasjärven liittymässä sekä Kuusamontiellä Oulussa. Myös Uudellamaalla on ollut pienten onnettomuuksien vuoksi ajoittain ruuhkaisaa, mutta pääosin liikenne on kulkenut sujuvasti ja rauhallisesti.

Juhannuksen menoliikenteen on ennustettu olevan vilkkaimmillaan tänään. Runsaasti menoliikennettä on tieliikennekeskuksen mukaan luvassa myös juhannusaattona aamupäivällä sekä paluuliikennettä juhannussunnuntaina.

Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen suosittelee lähtemään matkalle ruuhkaisimman ajan ulkopuolella ja suunnittelemaan reittinsä etukäteen.

– Esimerkiksi sellaiset reitit, joilla on tietöitä ja isoja juhannustapahtumia ruuhkautuvat mitä suurimmalla todennäköisyydellä, Piilinen sanoi tiedotteessa aiemmin tällä viikolla.

Suurimpia liikennemääriä niin meno- kuin paluuliikenteessäkin odotetaan Tampereen ja Jyväskylän välille valtatielle 9, Elimäen ja Kouvolan välille valtatielle 6, Lusin ja Mikkelin välille valtatielle 5 sekä Helsingin ja Lusin välille valtatielle 4.

Lisäksi Turun saariston lautoille voi muodostua juhannuksen aikana ajoittain jonoja.

Fintrafficin mukaan tietöiden vaikutukset juhannusliikenteeseen pyritään pitämään minimissään. Tietyöt voivat kuitenkin alentaa nopeusrajoituksia ja vähentää käytettävien kaistojen määrää, mikä hidastaa liikennettä.

Merkittävimmät liikennettä haittaavat tietyöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla Kehä III:n ja Koivukylän välillä valtatiellä 4 ja Kehä III:lla Juvanmalmin ja Petikon välillä.

Tarkempaa tietoa liikenteen ruuhkista, liikennetiedotteista ja tietöistä löytyy Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta.