Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusaattoaamun menoliikenne vilkasta, julkisessa liikenteessä poikkeuksia, osa kaupoista sulkee ovensa

Tänään juhannusaattona menoliikennettä ennakoidaan olevan yhä runsaasti, tiedottaa tieliikennekeskus Fintraffic. Viikonloppuna julkisessa liikenteessä on poikkeuksia ja monien kauppojen aukioloaikoja supistetaan.

Fintrafficilta suositellaan lähtemään tien päälle juhannuksen menoliikenteen ruuhkaisimman ajan ulkopuolella. Kiireisimpään aikaan liikenne saattaa jonoutua.

Menoliikenne on tavallisesti vilkkaimmillaan aattoa edeltävänä torstaina eli eilen. Perjantaina liikennettä on yhä selvästi vähemmän, mutta silti enemmän kuin tavallisena päivänä.

Paluuliikenteen piikki puolestaan näkyy juhannussunnuntaina. Tällöin jonoutumista voi olla aamupäivästä iltaan saakka.

Juhannus aiheuttaa bussien ja junien aikatauluihin poikkeuksia.

Perjantain ja maanantain välillä tehdään lisäksi runsaasti junaliikenteeseen vaikuttavia ratatöitä. Väylävirasto kertoo, että liikennekatkot on pyritty ajoittamaan niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille.

Tuttuun tapaan keskikesän juhla vaikuttaa myös eri palveluiden aukioloaikoihin. Kauppojen aukioloaikojen vapautumisen myötä kaupat voivat itse päättää, miten ne ovat auki juhannuksena.

Noin 800 S-ryhmän kauppaa pitää ovensa auki juhannuspäivänä. Osa kaupoista on auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan, osa vielä suppeammin.

Myös K-ryhmän kaupat ovat samalla tavalla auki totuttua enemmän. Kauppakeskuksissa sijaitsevat kaupat ovat kuitenkin kiinni.

Alkon liikkeet ovat aattona auki vain kello 9–12, ja juhannuspäivän ne ovat kiinni.