Venäläismedia uutisoi Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-sovun vain minuutteja Niinistön jälkeen

Venäläismedia reagoi Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-sopuun välittömästi tiedon julkistuksen jälkeen. Esimeriksi talousmedia RBK uutisoi asian Telegramissa tiistaina klo 21.24.

– Turkki on sopinut Ruotsin ja Suomen kanssa niiden liittymisestä Natoon, ilmoittaa Suomen presidentti Sauli Niinistö. Hänen (Niinistön) mukaansa Ankara tukee Madridin huippukokouksessa Suomen ja Ruotsin liittymishakemusta. Niinistön mukaan läpimurto tuli sen jälkeen, kun Turkki, Ruotsi ja Suomi allekirjoittivat yhteisen muistion "täyden tukensa laajentamisesta taistelussa toistensa turvallisuuteen kohdistuvia uhkia vastaan", RBK uutisoi vain seitsemän minuuttia sen jälkeen kun Suomen tasavallan presidentin kanslia oli tviitannut asiasta.

Niinistön omalta Twitter-tililtä asia tviitattiin kymmenen minuuttia venäläisen RBK:n Telegram-postauksen jälkeen, jolloin asiasta oli myös jo tullut tiedote presidentin kanslian verkkosivuille.

Venäläinen uutistoimisto Tasskin julkaisi sovun Telegramiin vain kahdeksan minuuttia tasavallan presidentin tviitin jälkeen. Sillä oli kuitenkin lähteenään venäläinen televisiokanava NTV.

– Nato on ilmoittanut tehneensä Turkin kanssa sopimuksen Ruotsin ja Suomen liittoon pääsemisestä, liittouman lehdistöpalvelu kertoo, Tass uutisoi tuoreeltaan.

Useat venäläismediat uutisoivat asiasta samaan aikaan. Ensimmäiset uutiset lähinnä totesivat asian.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut