Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeasaaren eläimet saavat viilennystä helteeseen – karhuille tarjoillaan ananaksen makuisia mehujäitä

Helsingin Korkeasaaren eläintarhan eläimille tarjotaan hellepäivinä viilennystä, kerrotaan Korkeasaaren tiedotteessa.

Ensimmäiset Korkeasaaren viilentävät herkut tarjoiltiin tänään karhuille, Kissalaakson asukeille ja saukolle. Lisäksi eläimet pääsevät vilvoittelemaan sadettimen alla tai vesialtaissa.

– Jäädytetyt herkut ovat mainioita virikkeitä eläimille kuumina kesäpäivinä. Pyrimme aina antamaan ruuan eläimille niin, että ne joutuvat askartelemaan saadakseen syötävää, sillä monella lajilla ravinnonhakuun kuluu luonnossa iso osa päivästä. Kehitämme eri eläinlajeille sopivia uusia virikkeitä koko ajan, kertoo eläintenhoitaja Hanna Hohtovirta tiedotteessa.

Moni eläin lepäilee helteessä

Eläimissä helle näkyy usein samalla tavalla kuin ihmisissä. Moni eläin siis loikoilee päivän kuumimpina hetkinä.

Karhut uivat omassa vilvoittavassa vesialtaassaan ja tarjolla on ananaksen makuisia mehujäitä, porkkanoita, omenoita sekä vesimelonia. Kissalaakson asukeille eli amurintiikereille, aasianleijonille ja lumileopardeille ruokalistalla on ollut jäisiä lihakimpaleita. Saukolle taas tarjoiltiin kakkuvuokiin jäädytettyjä simpukkajäitä.

Kaikissa tarhoissa on Korkeasaaren mukaan varjopaikkoja ja juomavettä koko ajan tarjolla. Vedessä oleilusta pitävien eläinten tarhoissa on vesialtaat. Lisäksi monet lajit, kuten isot märehtijät, saavat viilennystä sadettimista. Jotkut lajit taas pitävät berberiapinoiden tavoin enemmän vesisumusta.

Suuri osa Korkeasaaren ulkotarhojen eläinlajeista elää luonnossa kylmillä ja viileillä alueilla, jotta ne voivat ulkoilla myös talvisäässä. Monet lajeista ovat kuitenkin sopeutuneet kuumempaan ilmastoon, esimerkiksi kaksikyttyräiset kamelit, eteläamerikkalaiset huulipekarit sekä Intian viidakoista kotoisin olevat riikinkukot. Trooppisten talojen eläimille lämpötila on ulkoiluun sopiva, mutta joidenkin sisätiloissa asuvien lajien terraarioita on siirretty viileämpiin paikkoihin.