Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ruotsin pääministeri kommentoi niukasti Erdoganin väitettä, että Ruotsi olisi luvannut palauttaa Turkkiin "73 terroristia"

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kommentoi lehdistötilaisuudessa niukasti Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin torstaisia puheita siitä, että Ruotsi olisi luvannut palauttaa Turkkiin "73 terroristia". Anderssonin mukaan hänellä ei ole tiedossa, että Ruotsi olisi saanut jonkinlaisen uuden luettelon luovutettavista.

– Jos ei ole tekemisissä terrorismin kanssa, niin ei tarvitse olla huolissaan, Andersson sanoi politiikkaan keskittyvässä Almedalenin kesätapahtumassa Gotlannissa.

Tiedossa ei ole, mihin Erdoganin mainitsema luku perustuu. Turkki on aiemmin vaatinut toistuvasti Suomea ja Ruotsia palauttamaan Turkkiin yhteensä 33 ihmistä, joiden Turkki sanoo olevan kurdien PKK-järjestön sekä Turkissa kielletyn Gülen-liikkeen jäseniä.

Ei kommentoinut tarkemmin

Anderssonilta kysyttiin myös Turkin kanssa laaditusta yhteisymmärrysasiakirjasta, jossa Turkki lupasi tukea Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi. Suomi ja Ruotsi sitoutuivat torjumaan terrorismia määrätietoisesti ja noudattamaan tulevaisuudessa liittokunnan solidaarisuusperiaatetta puolustusmateriaalin viennissä. Suomi ja Ruotsi lupasivat myös käsitellä Turkin luovutuspyynnöt "nopeasti ja perusteellisesti".

Anderssonin mukaan Ruotsi noudattaa sovittua, mutta kaikki mahdolliset luovutukset toteutetaan kansallisen lainsäädännön ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti.

Hän ei halunnut avata sovittuja asioita tarkemmin.

– Minulla ei ole ikinä tapana kertoa, mitä tapahtuu neuvotteluhuoneen suljettujen ovien takana, Andersson sanoi.