Luottoluokittaja S&P piti Suomen luottoluokituksen ennallaan – alensi ennustetta talouskasvusta

Luottoluokituslaitos S&P Global Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen ennallaan, kertoo Valtiokonttori.

Valtiokonttorin mukaan S&P Global Ratings vahvisti perjantaina, että Suomen valtion luottoluokitus pysyy tasolla AA+. Luokituksen näkymät ovat S&P:n mukaan vakaat.

S&P:n mukaan Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäys vaikuttaa negatiivisesti myös Suomen talouteen. Luottoluokittaja laskeekin arvioitaan Suomen talouskasvusta tänä ja ensi vuonna. S&P:n mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 1,3 prosenttia ja ensi vuonna 1,0 prosenttia.

Vielä vuoden alussa S&P ennusti Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,8 prosenttia ja ensi vuonna 2,0 prosenttia.

S&P:n mukaan Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vaikutukset Suomen talouteen ovat merkittäviä, mutta hallittavissa olevia. Luottoluokittajan mukaan Suomen energiariippuvuuden vähentäminen Venäjästä on edennyt ripeästi.

S&P kiinnittää Suomi-katsauksessaan huomiota myös siihen, että Suomi on jättänyt hakemuksen päästäkseen sotilasliitto Naton jäseneksi. Luottoluokittaja uskoo, että Suomen Nato-jäsenyyden suhteen tapahtuu edistystä lähikuukausien aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut