Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitter toimii taas – palvelussa oli torstaina globaali häiriö

Viestipalvelu Twitterin toiminnassa oli torstaina laaja häiriö. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters.

Selaimella palveluun mentäessä sivu näytti pelkkää tyhjää ja se kehotti kokeilemaan uudelleenlatausta. Sama ongelma toistui mobiilisovelluksessa, jossa uusien tviittien lataaminen ei onnistunut. Ongelma alkoi noin kello 15 Suomen aikaa. Neljältä iltapäivällä raportoitujen ongelmien määrä oli laskussa, ja palvelu alkoi jälleen toimia useilla käyttäjillä.

Downdetector-sivustolla yli 50 000 käyttäjää kertoi ongelmista Twitterin toiminnan kanssa. Sivuston mukaan Twitterin toiminnassa oli ongelmia maailmanlaajuisesti. Myös Suomessa yli tuhat käyttäjää kertoi, että Twitter ei toimi.

Sanomalehti Guardianin mukaan häiriötila vaikuttaa olleen Twitterin pisin kansainvälinen käyttökatkos vuosiin. Viimeksi useamman tunnin katkos nähtiin vuonna 2016.

Käyttökatkos aiheuttaa lisää päänvaivaa Twitterille, joka on yhtiönä kärsinyt viime aikoina monimutkaiseksi käyneestä kiistasta miljardööri Elon Muskin kanssa. Musk sopi yhtiön ostamisesta mutta vetäytyi sittemmin kaupasta, ja Twitter on nyt haastamassa häntä oikeuteen pakottaakseen kaupan maaliin.