Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Kokoomus yhä Suomen suosituin puolue, SDP vahvisti asemiaan

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 23,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta mittauksesta. Puolueen kannatus laski aiemmasta kyselystä puoli prosenttiyksikköä.

Heinäkuun kyselyssä toisena oleva pääministeripuolue SDP on vahvistanut kannatustaan 19,9 prosenttiin. Se kasvatti suosiotaan puolella prosenttiyksiköllä. Kolmanneksi suosituin on opposition perussuomalaiset 14,7 prosentin kannatuksella.

Hallituksessa istuvat keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto olivat seuraavaksi suosituimmat puolueet. Keskustaa kannatti 11,6 prosenttia vastaajista, vihreitä 9,8 prosenttia ja vasemmistoliittoa 7,7 prosenttia.

Hallituksen RKP:tä kannatti 4,6 prosenttia vastaajista. Opposition kristillisdemokraattien suosio oli 3,6 prosenttia ja nyt-liikkeen 2,2 prosenttia.

Mittauksen toteutti Kantar TNS. Siinä selvitettiin, mitä puoluetta vastaajat äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Helsingin Sanomat ei yöllä julkaistussa jutussaan avannut vastaajamäärää, kyselyn toteuttamisajankohtaa eikä sen virhemarginaalia.