Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Perhe- ja synnytysvalmennuksessa puutteita, rahtilentokone pudonnut Pohjois-Kreikassa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Vanhemmat ja kätilöt näkevät puutteita perhe- ja synnytysvalmennuksessa

Perhe- ja synnytysvalmennusten tavoitteet eivät vanhempien mielestä toteudu kaikilta osin, kertoo Aalto-yliopistossa tehty selvitys.

Eniten jäätiin kaipaamaan vahvistusta vanhempien keskinäisessä vuorovaikutuksessa ja odotusajan terveyden edistämistä. Parhaan arvosanan sai synnytyksen normaalin fysiologisen kulun ymmärtäminen, jonka runsaat puolet vastaajista katsoi saavuttaneensa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on määritellyt tavoitteet äitiysneuvolaoppaassaan.

Myös kätilöt näkivät puutteita synnytykseen valmistautumisessa. Verkkokyselyt vanhemmille ja kätilöille tehtiin hieman ennen koronapandemiaa. Kyselyihin vastasi 538 perhettä ja 49 kätilöä.

Pohjois-Kreikassa pudonnut rahtilentokone

Pohjois-Kreikassa putosi rahtilentokone myöhään lauantai-iltana, kertoo kreikkalainen uutistoimisto ANA.

Medialähteiden mukaan Serbiasta Jordaniaan matkalla ollut kone oli aiemmin pyytänyt lupaa hätälaskeutumiselle Pohjois-Kreikan Kavalan kaupungin lentokentälle. Virallista tietoa koneessa olleiden määrästä ei ole, mutta Kreikan yleisradio ERT:n mukaan koneessa olisi ollut kyydissä kahdeksan ihmistä.

Silminnäkijöiden mukaan kone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia.

ERT:n on näyttänyt onnettomuuspaikalta kuvaa palavasta koneesta. (Lähde: AFP)

Marokon pohjoisosissa jatketaan laajojen maastopalojen sammutustöitä

Marokossa jatketaan sunnuntaina taistelua maan pohjoisosissa raivoavia maastopaloja vastaan.

Paikallisviranomaiset kertoivat lauantaina hälyttäneensä paikalle lisää palomiehiä ja sotilaita tukahduttamaan neljä päivää palaneita maastopaloja.

Noin 4 700 hehtaarin alueella palaneet maastopalot ovat vaatineet ainakin yhden kuolonuhrin. Yli tuhat perhettä on myös evakuoitu alueen kylistä maastopalojen alta.

Kuuma ja tuulinen sää on vaikeuttanut palojen saamista hallintaan. Sunnuntaina lisäjoukkojen ja suotuisammaksi ennustetun sään uskotaan helpottavan sammutustoimia. (Lähde: AFP)

Suomi jäi Saksan jalkoihin - EM-pelit päättyivät 0-3-tappioon

Suomi hävisi Saksalle 0–3 jalkapallon naisten EM-turnauksen viimeisessä pelissään. Suomi hävisi kaikki kolme alkulohkopeliään, ja maaliero otteluista oli 1–8. Saksa ja Tanskan tänään voittanut Espanja etenevät lohkosta jatkoon.

Saksan maalit Milton Keynesissä tekivät Sophia Kleinherne, Alexandra Popp ja Nicole Anyomi. Suomi puolusti sinnikkäästi, mutta Saksa vei ottelun maalintekoyritykset 32–2 ja marssi helppoon voittoon.

Golffarit Castren ja Tan sijoittuivat toiseksi LPGA-kiertueen parikilpailussa

Suomen Matilda Castren ja hänen malesialaisparinsa Kelly Tan ottivat toisen sijan golfin naisten LPGA-kiertueen parikilpailussa Yhdysvalloissa.

Parivaljakon yhteistulos oli viimeisen kierroksen jälkeen 21 alle parin. Castren ja Tan jäivät viisi lyöntiä kisan voittaneesta yhdysvaltalaisparista Jennifer Kupchosta ja Lizette Salasista.

Kakkossija on Castrenin uran toinen LPGA-kiertueella.

Tervo ja Kosonen kamppailevat moukarinheiton MM-mitaleista

Suomen Krista Tervo ja Silja Kosonen kilpailevat moukarinheiton MM-mitaleista Yhdysvaltain Eugenessa tänään illalla Suomen aikaa. Naisten moukarifinaali alkaa Suomen ajassa kello 21.35.

Tänä vuonna Suomen ennätyksen 74,40 heittänyt Tervo oli karsinnan yhteistuloksissa kolmas. Tervon toinen karsintaheitto kantoi 73,83.

Kosonen sijoittui karsinnassa seitsemänneksi 72,15 metrin kiskaisullaan.

Japanin joukkueessa paljastui seitsemän koronatartuntaa

Japanin joukkueessa on paljastunut seitsemän koronatartuntaa Eugenen MM-kisoissa. Kaikki tartunnat liittyvät maan maratonjoukkueeseen. Positiiviset koronatulokset on todettu kahdella urheilijalla, neljällä maratoonareiden huoltajalla ja ryhmän päävalmentajalla.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA, kisajärjestäjät ja Japanin yleisurheiluliitto ilmoittivat koronatartunnoista yhteisessä tiedotteessa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Positiivisen koronanäytteen antaneet urheilijat on eristetty Yhdysvaltain Oregonin terveysviranomaisten määräysten mukaisesti viideksi päiväksi.

Tokion olympiavoittaja Jacobs jätti välistä 100 metrin MM-välierät reisiongelmien vuoksi

Viime vuonna Tokiossa kaksi olympiakultaa voittanut Italian Lamont Marcell Jacobs jätti 100 metrin välierät väliin yleisurheilun MM-kisoissa.

Italian kisajoukkueen lääkäri kertoi Italian yleisurheiluliiton tiedotteessa syyksi Jacobsin ongelmat oikean reiden kanssa. Liitto tiedotti Jacobsin vetäytymisestä vain muutama tunti ennen välierien alkua Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Jacobs voitti Tokiossa olympiakultaa miesten 100 metrin juoksussa sekä 4x100 metrin pikaviestissä.