Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdeksan ihmistä kuollut rahtikoneen pudottua Pohjois-Kreikassa

Rahtikoneen koko kahdeksan hengen miehistö kuoli koneen pudottua Pohjois-Kreikassa myöhään lauantai-iltana, kertoo Serbian puolustusministeri.

Puolustusministeri Nebojsa Stefanovicin mukaan kyseessä oli Antonov An-12 -sotilaskuljetuslentokone, joka kuljetti 11:tä tonnia aseita ja miinoja Bangladeshiin. Kone oli lähtenyt matkaan Nisin lentoasemalta Serbiasta, ja sen uskotaan olleen ukrainalaisten käytössä.

– Luulen, että miehistö oli ukrainalaisia, mutta minulla ei ole siitä tietoa. He eivät olleet serbialaisia, Stefanovic sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kone oli kuljettamassa yksityisen serbialaisen yhtiön Valirin myymiä aseita ja miinoja.

Medialähteiden mukaan kone oli aiemmin pyytänyt lupaa hätälaskeutumiselle Pohjois-Kreikan Kavalan kaupungin lentokentälle.

Silminnäkijöiden mukaan kone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia. Kreikan yleisradioyhtiö ERT on näyttänyt onnettomuuspaikalta kuvaa palavasta koneesta.

Myös silminnäkijöiden mukaan kone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia.

– Yllätyin, kun kuulin lentokoneen moottorin äänen, kertoi paikallinen mies ERT:lle.

– Menin ulos ja näin moottorin olevan tulessa.

Räjähdyksiä putoamisen jälkeen

Paikallisviranomaiset kertoivat pian putoamisen jälkeen, ettei pelastushenkilökunta voinut mennä onnettomuuspaikalle jatkuvien räjähdysten vuoksi.

– Teidän on mentävä kauemmaksi turvallisuutenne vuoksi. Meillä on tietoja siitä, että koneen kyydissä oli ampumatarvikkeita, sanoi yksi paikalla olleista palopelastajista toimittajille.

Pelastusviranomaiset kertoivat sunnuntaina käyttävänsä lennokkia tilannekuvan saamiseksi paikalta.

Läheisen kunnan pormestari kertoi kreikkalaiskanavan haastattelussa, että kone putosi noin kahden kilometrin päähän asutuksesta.