Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cargotecin liikevoitto ja tilaukset nousivat uusiin ennätyksiin

Nostolaitevalmistaja Cargotecin vertailukelpoinen liikevoitto nousi huhti-kesäkuussa 23 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon ja ylsi 86 miljoonaan euroon, joka on yhtiölle uusi ennätys. Myös saaduissa tilauksissa ja tilauskannassa syntyi uusi ennätys.

Tilaukset kasvoivat 9 prosenttia ja olivat liki 1,4 miljardia euroa. Tilauskanta kauden lopussa oli 3,6 miljardia.

Liikevaihto ylsi 12 prosentin kasvuun ja 959 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kiitteli tulosta ja sanoi, että kustannustason noususta huolimatta marginaalit ovat pysyneet hyvällä tasolla.

– Lähtökohtamme toiselle vuosipuoliskolle ovat hyvät. Vaikka markkinaennusteita on leikattu vuosineljänneksen aikana, markkinoidemme arvioidaan edelleen kasvavan. Ympäröivästä epävarmuudesta huolimatta lähdemme toiselle vuosipuoliskolle hyvästä tilanteesta vahvalla taseella ja ennätyksellisellä tilauskannalla, Vehviläinen sanoi tiedotteessa.

Erityisen hyvin on Vehviläisen mukana onnistuttu Hiabissa, joka ylsi ennätyskorkeaan liikevaihtoon ja vertailukelpoiseen liikevoittoon. Cargotec jatkaa edelleen MacGregorin vaihtoehtojen arviointia, ja pitää yhtenä mahdollisuutena liiketoiminnan myyntiä

Loppuvuoden lähtökohdat ovat Vehviläisen mukaan hyvät, mutta toimitusketjujen haasteiden odotetaan kuitenkin jatkuvan.