Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ukkosrintaman väistyttyä on poutapäivän vuoro – huomenna mahdollisesti hellettä, muutoin viikko jää tavanomaista kylmemmäksi

Tänään suurimmassa osassa maata on poutaa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Yksittäisiä sadekuuroja voi kuitenkin tulla Uudeltamaalta Etelä-Karjalaan ulottuvalla alueella.

Hellelukemiin ei tänään ylletä, vaan lämpötila on eteläisessä ja keskisessä Suomessa 18:n ja 22 asteen välillä. Lapissa lämpötila jää hieman alhaisemmaksi.

Huomenna sää on päivystävän meteorologi Juha Jantusen mukaan suuressa osassa maata kesäinen ja lämpötila voi nousta yli 25 asteen.

– Ensi viikolla paistaa välillä aurinko ja välillä tulee vettä. Aika tavanomainen suomalainen kesäsää. Ei tarkoita vielä syksyä, Jantunen kertoi STT:lle lauantaina.

Viikko jää tavanomaista kylmemmäksi

Foreca kertoi aiemmin tällä viikolla, että heinäkuun viimeinen viikko on Suomessa 1–3 astetta keskimääräistä viileämpi. Ennusteen mukaan Pohjois-Suomessa sateita tulee normaalia enemmän ja Etelä-Suomessa normaalia vähemmän.

Keskimääräistä kylmemmälle heinäkuun lopulle on Forecan mukaan muutamia mahdollisia syitä.

Eteläisemmästä Euroopasta pohjoiseen virtaava ilma vaikuttaa lämmittävän säätä vain ohimenevästi, jolloin lämpimän ilman väistyessä tilalle virtaa annos viileämpää ilmaa. Tämä laskee myös viikon keskilämpötilaa.

Myös liikkeellä olevat sateet laskevat lämpötilaa.

Tyypillinen lämpötila heinäkuun viimeisellä viikolla on maan etelä- ja keskiosassa 22 asteen vaiheilla, Koillismaalla ja Keski-Lapissa noin 20 astetta, Pohjois-Lapissa 16–20 asteen tietämillä ja Kilpisjärvellä alle 16 astetta.