Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanantaina lähestytään hellelukemia, mutta sen jälkeen kuumia päiviä ei ole näköpiirissä

Huominen on maan etelä- ja keskiosissa tätä päivää lämpimämpi, ja lämpötila voi nousta jopa hellelukemiin, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lappiin on tulossa sadealue Ruotsin puolelta ja yksittäisiä sadekuuroja saattaa tulla Lapin pohjois- ja luoteisosissa.

Tänään suurimmassa osassa maata on ollut poutaista ja puolipilvistä tai pilvistä säätä. Lämpötila on maan etelä- ja keskiosissa noussut reiluun 20 asteeseen.

Etelä-Suomessa ja idässä on ollut heikkoja sadekuuroja, mutta ne ovat liikkumassa kohti koillista.

Viikko jää tavanomaista kylmemmäksi

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Tuukka Keräsen mukaan maanantain jälkeen sää näyttää ensi viikolla epävakaiselta.

– Tiistaina on tulossa sadetta ja ukkosta oikeastaan koko maassa. Sade liikkuu tiistain aikana kohti itää, ja keskiviikkona voidaan vielä nähdä hyvin yleisesti joitain kuuroja, Keränen sanoo.

Lämpötilat ovat noin 20 asteen tietämillä. Tiistainakin Itä-Suomessa voidaan Keräsen mukaan päästä jopa hellelukemiin ennen kuin saderintama saavuttaa alueen.

– Tiistain jälkeen helteitä ei ole näköpiirissä, vaan lämpötila putoaa 20 asteeseen tai jopa hieman alle.

Foreca kertoi aiemmin tällä viikolla, että heinäkuun viimeinen viikko on Suomessa 1–3 astetta keskimääräistä viileämpi. Muun muassa liikkeellä olevat sateet laskevat lämpötilaa.

Tyypillinen lämpötila heinäkuun viimeisellä viikolla on maan etelä- ja keskiosassa 22 asteen vaiheilla, Koillismaalla ja Keski-Lapissa noin 20 astetta, Pohjois-Lapissa 16–20 asteen tietämillä ja Kilpisjärvellä alle 16 astetta.