Myös Fitch pitää Fortumin luottoluokituksen ennallaan

Luottoluokituslaitoksista myös Fitch Ratings pitää Fortumin luottoluokituksen ennallaan tasolla BBB negatiivisin näkymin. Tiistaina toinen luottoluokittaja S&P Global Ratings ilmoitti pitävänsä Fortumin luokituksen niin ikään tasolla BBB negatiivisin näkymin.

Fitch kertoo pitävänsä luokituksen ennallaan, koska Fortum on suojautunut nyt hyvin saksalaisen tytäryhtiönsä Uniperin tappioilta. Fortum solmi heinäkuussa Saksan valtion kanssa paketin, jonka tarkoitus on vakauttaa Uniperin toiminta.

Luottoluokituksen pysyminen ennallaan on erittäin tärkeätä Fortumin rahoituksen kannalta. Yhtiön tavoitteena on luokitus BBB, jotta yhtiö voi varmistaa taloudellisen joustavuuden ja rahoituksen hyvän saatavuuden.

Uniper on joutunut ahdinkoon, kun se ei ole saanut tarvitsemaansa kaasua Venäjältä vaan joutuu myymään muualta kalliilla hankkimaansa kaasua suurella tappiolla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut