Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olvin liikevaihto paisui neljänneksellä – tulos ennallaan

Iisalmelaisen juomayhtiö Olvin liikevoitto pysyi huhti-kesäkuussa liki ennallaan verrattuna vuoden takaiseen. Liiketulos oli 15,4 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tulos oli 15,5 miljoonaa.

Sen sijaan liikevaihto nousi roimasti. Lähes neljänneksen kasvu toi liikevaihtoa 127 miljoonaa euroa.

– Olvi-konsernin tuotteiden kysyntä jatkui vahvana toisella kvartaalilla. Erityisesti alkoholittomien tuotteiden myynti jatkoi voimakasta kasvua strategian mukaisesti. Panostukset niin uusiin tuotemerkkeihin kuin kevään uutuuksiin on otettu markkinoilla hyvin vastaan, kertoo toimitusjohtaja Lasse Aho tiedotteessa.

Hänen mukaansa hinnankorotuksia on tehty voimakkaan ja äkillisen kustannusten nousun takia kunkin markkinan ja myyntikanavan mahdollisuuksien mukaan. Kustannusten nousua ei kuitenkaan ole vielä saatu vietyä hintoihin täysmääräisesti.

– Ukrainan sodan seurauksena tuotantokustannukset jatkoivat koronapandemian aikana alkanutta merkittävää nousuaan niin raaka-aineissa, pakkaustarvikkeissa, energian hinnoissa kuin polttoaineissa, Aho sanoo.