Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myanmarin sotilastuomioistuin langetti Aung San Suu Kyille uuden tuomion korruptiosta

Myanmarin sotilastuomioistuin tuomitsi syrjäytetyn siviilijohtajan Aung San Suu Kyin maanantaina jälleen korruptiosta, kertoi asiaa lähellä oleva lähde uutistoimisto AFP:lle.

Suu Kyi tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen neljän korruptioon liittyvän syytteen perusteella, sanoi nimettömänä pysytellyt lähde AFP:n mukaan.

Nobel-palkittu 77-vuotias Suu Kyi on jo tuomittu 11 vuodeksi vankeuteen korruptiosta, yllyttämisestä armeijaa vastaan, koronasääntöjen rikkomisesta sekä televiestintälain rikkomisesta.

Häntä vastaan on edelleen vireillä useita muita syytteitä, jotka koskevat muun muassa vaalilakien rikkomista ja valtiosalaisuuksien paljastamista. Jos hän saa tuomion kaikista näistä, sen pituus voi olla yli sata vuotta.

AFP:n lähteen mukaan Suu Kyi vaikutti terveeltä ja hyvinvoivalta kuullessaan uuden tuomionsa. Hän on ollut pidätettynä siitä lähtien kun sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa viime vuoden helmikuussa.