Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistösijoitusyhtiö Kojamon voitto laski tuntuvasti, mutta piristymistä on nähtävissä

Kiinteistösijoitusyhtiö Kojamon voitto ennen veroja laski huhti-kesäkuussa tuntuvasti vuoden takaisesta. Yhtiön voitto ennen veroja oli nyt 94,8 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 369,6 miljoonaa euroa.

Kojamon toimitusjohtajan Jani Niemisen mukaan koronarajoitukset näkyvät yhä vuokrausasteessa, joka on edelleen edellisvuotta alemmalla tasolla. Vaikutukset ovat kuitenkin hänen mukaansa vähentyneet sen jälkeen, kun rajoitukset poistuivat maaliskuun lopussa.

Nieminen sanoo vuokraustoiminnan vauhdittuneen selvästi kesän alussa, ja heinäkuussa ja elokuussa on nähtävissä selvää piristymistä tehtyjen vuokrasopimusten määrissä verrattuna viime vuoteen.

Yhtiön nettovuokratuotto kasvoi vuoden takaisesta lähes viisi prosenttia ja oli 72,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 3,9 prosenttia 100,5 miljoonaan euroon.

Näkymät täsmentyneet

Kojamo on täsmentänyt näkymiään ja arvioi nyt konsernin liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna 4–6 prosenttia viime vuodesta. Aiemmin arvio oli 3–6 prosenttia.

– Strategian mukainen kasvumme otti merkittävän loikan kesäkuun lopussa, jolloin ostimme 942 asuntoa. Kaikki ostetut kohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Jyväskylässä, Nieminen sanoo puolivuotiskatsauksessa.

Katsauskauden lopussa rakenteilla oli 2 230 asuntoa ja alkuvuoden aikana valmistui 784 asuntoa.

Niemisen mukaan korkojen nousu ei korkean suojausasteen vuoksi ole vaikuttanut yhtiön rahoituskuluihin.

– Syksyn alkaessa Suomen talouden näkymät ovat yleisesti heikentyneet ja epävarmuus markkinoilla jatkuu. Kojamo on kuitenkin hyvissä asemissa jatkamaan strategiansa toteuttamista.

Yhtiö tarjoaa vuokra-asumista Lumo-brändinimellä.