Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Vasemmistoliitto suhtautuu erittäin kriittisesti hoitajamitoituksesta tinkimiseen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä suhtautuu erittäin kriittisesti aikeisiin tinkiä hallitusohjelmaan kirjatusta vanhuspalvelulain ympärivuorokautisen hoivan hoitajamitoituksesta.

Eduskuntaryhmä linjasi asiasta Kotkassa pidetyssä kesäkokouksessaan.

Eduskuntaryhmän mukaan hoitajamitoituksen nostaminen on esimerkki konkreettisesta toimenpiteestä, jolla vanhushoivan laatua ja työntekijöiden työhyvinvointia sosiaali- ja terveysalalla pystytään parantamaan. Riittävä työntekijäresurssi on eduskuntaryhmän mukaan olennaista työntekijöiden työviihtyvyyden ja alalla pysyvyyden kannalta.

– Suhtaudumme hyvin kriittisesti vaatimuksiin hoitajamitoituksesta tinkimisestä. Tarvitsemme kunnollisen virka-arvion palveluiden tilanteesta sekä työvoiman saatavuudesta, ilman kunnollista selvitystä asiasta ei voida edes keskustella, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo sanoo tiedotteessa.

"Koko tavoite vaakalaudalle"

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä mukaan mitoituksen lykkääminen on vaarassa asettaa koko tavoitteen vanhuspalveluiden laadun parantamisesta vaakalaudalle.

– Tämänhetkisten gallupien suurin puolue kokoomus ei ole koskaan sitoutunut hoitajamitoituksen nostamiseen. Nykyinen hallitus on sen sijaan hallitusohjelmassaan sitoutunut sen toteuttamiseen. Jos voimaantuloa nyt lykättäisiin, miten varmistettaisiin se, ettei koko tärkeää tavoitetta hylätä, Saramo kysyy.